Fa 5 mesos vam iniciar les obres d’adequació de l’Hotel Vapor Gran de Terrassa per a una nova residència assistida, un projecte del qual encara no us n’havíem parlat.

El projecte, que s’emplaça al casc antic de Terrassa, és una iniciativa de la Fundació Vallparadís de Mútua Terrassa i té per objectiu refer la distribució interior de l’hotel per tal d’adequar l’edifici, que es troba en un molt bon estat de conservació, per a una residència geriàtrica amb caràcter de residència assistida.

L’edifici a reformar consta de 2 plantes soterrani, planta baixa i 7 plantes pis. Les principals actuacions tenen lloc a les plantes pis. En les plantes de la 1ª a la 6ª es passarà de tenir 12 habitacions dobles (24 places) a tenir-ne 10 (20 places) incorporant una zona de sala d’estar comuna d’aproximadament 70m2 a cada planta. Les altres actuacions es duen a terme, principalment, per millorar l’accessibilitat i l’ús tant per als futurs residents com per als treballadors que els atendran. Per exemple, es passarà a tenir 2 habitacions amb banys adaptats en cada planta i la resta de banys practicables, donant un total de 14 banys adaptats en tota la residència per comptes dels 3 actuals.

En la planta 7ª la distribució es modificarà de forma més substancial passant de tenir 7 habitacions actuals (dues d’elles amb sala d’estar) a tenir-ne 9 totals, 7 d’individuals i dues dobles, i disminuïnt, per tant, el nombre d’ocupants de 14 a 11. La terrassa existent en aquesta planta, amb privilegiades vistes a la ciutat, es mantindrà però retirant-ne tots els nivells i graons existents per tal de fer-la adaptada.

A dia d’avui les obres avancen a bon ritme. La nova distribució ja està executada, així com també les instal·lacions, i ja estem en fase d’acabats, col·locant paviments, revestiments, i iniciant la col·locació de portes i elements de mobiliari.