Arriba el mes d’agost. Un mes que per molts és sinònim de vacances, de desconnexió de baixar revolucions. Per nosaltres també, però abans de penjar el cartell de “Tancat per vacances” ens agradaria explicar-vos alguns projectes que estem a punt de culminar i d’altres que ho faran durant l’agost. Per on comencem?

Per les obres de repavimentació del carrer del castell. Ja haurem cobert el forat on anirà l’estructura de l’edifici sota el carrer on s’allotjarà l’ampliació d’urgències i durant el mes d’agost treballarem per minimitzar l’impacte pels veïns. Farem un carrer amb plataforma única amb un paviment innovador continu (asfalt chipping).

També tancarem l’estructura d’urgències. A sota del carrer l’estructura ja estarà llesta per l’ampliació de les urgències. El resultat serà una nova sala d’espera amb amb vista a Vallparadís i les connexions de l’edifici actual amb el túnel que discorre sota el carrer Castell fins a l’edifici de consultes externes i l’edifici Vallparadís. Les obres d’adequació de tot l’espai interior les començarem al setembre. Aquesta millora suposarà guanyar prop de 1.600 m² (repartits en 2 plantes) a les urgències i espais per allotjar noves instal·lacions del conjunt de l’hospital.

L’edifici Estació serà una realitat al setembre. Perquè ja hem començat a preparar tot l’equipament i hem realitzat totes les proves finals i la posada en marxa. Si tot va bé, s’inaugurarà al setembre.

El bloc de Can Roca no para. A l’agost les obres seguiran. Farem els sostres de la planta primera i planta segona i el sostre de la zona comunitària que allotjarà la piscina. En total serà un edifici de sis plantes (més soterrani) amb una superfície total construïda de 7.129 m² (40 habitatges).

A Tiana, enllestirem tots els habitatges. Ens queden els darrers retocs perquè s’entreguin als seus compradors a partir del setembre. En total seran dos blocs que sumen 14 habitatges d’alt standing.

Al setembre, 110 avis tindran nova llar a Malgrat de Mar. Darrers capítols d’un projecte que servirà perquè 110 avis tinguin nova residència a la localitat del Maresme. En total seran 65 habitacions a primera línia de mar. Està previst que la primera setmana d’octubre ja s’hi puguin instal·lar.

Obra exprés per Etnia BCN. 700 m² d’oficines. És el segon projecte que fem per aquesta empresa multinacional de venda d’ulleres i ulleres de sol de disseny. Els hi hem dissenyat les noves oficines dels departaments de direcció i expansió seguint la línia de la seva flag ship de Barcelona. Hem fet tot l’interiorisme i farem una obra exprés per aprofitar el període de vacances dels treballadors.

Continua la rehabilitació de la Clínica Sant Honorat de Barcelona. Durant l’agost començarem els treballs de rehabilitació dels exteriors i la planta 0 de la clínica barcelonina amb la qual ja portem treballant en diferents etapes els darrers dos anys.

Iniciem el procés de recuperació d’una illa de l’Eixample. Hem fet una proposta per a la recuperació d’un interior d’illa de l’Eixample de Barcelona per a l’ús dels nens d’una escola del barri. Marxem de vacances amb la proposta presentada a la comunitat educativa i amb la sensació que ha tingut molt bona acollida. Al setembre ens tocarà explicar-la encara més i fer participar l’administració i als veïns del districte sobre aquest procés de transformació que volem portar a terme.

S’inaugura l’edifici corporatiu de Montana Colors al Bages. Ja vam fer l’edifici corporatiu i ara hem portat a terme la construcció d’un edifici allotjat a la coberta que servirà d’office per als treballadors. A més, hem aprofitat la necessitat de l’edifici de comptar amb un important dipòsit contraincendis per fer una piscina que servirà per a realitzar-hi esdeveniments o per l’ús dels seus treballadors.

El Pla de Millora urbana de la Rambleta del Pare Alegre, per finals d’any. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Terrassa ja va aprovar el pla i ara ho han enviat a la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat perquè ho aprovi. Es tracta d’un projecte que planteja un canvi de la imatge d’accés sud de Terrassa amb la construcció d’un conjunt d’habitatges, oficines i edificis comercials de més de 18.000 m² sobre rasant a la primera fase (i 9.000 m² en soterrani) i 25.000 m² a la segona fase (inclosos soterranis). A la tardor hi seguirem treballant i comptem que a finals d’any tanquem el procés urbanístic.

Urbanització del carrer Tren Baix. Va lligat amb el projecte explicat anteriorment. Aquest juliol hem presentat la primera versió del projecte d’urbanització del carrer del Tren Baix que es desenvoluparà com a conseqüència de la reordenació de la millora de la Rambleta del Pare Alegre. El principal canvi que notaran tots els que entrin a la ciutat serà una gran rotonda a l’entrada del municipi just a la sortida de la C-58.

Quatre passive houses. Hem redactat el projecte de quatres cases passives. Les dues primeres ja hem començat les obres aquest mes de juliol (enderrocs i treballs previs) al Pla del Bon Aire i les altres dues a Matadepera, que començarem durant el mes de setembre.

No està malament, no? Com podeu veure, no parem. Marxem uns dies però els projectes mai s’aturen. Agafem forces per tornar al setembre amb més energia que mai!