Estem desenvolupant un projecte de rehabilitació integral d’un habitatge unifamiliar al barri de Sant Pere de Terrassa. L’emplaçament es troba a tocar de les Esglésies de Sant Pere, una zona privilegiada del municipi que gaudeix d’un gran patrimoni històric i arquitectònic. És una zona molt tranquil·la de la ciutat, que en una gran part és peatonal i que limita amb el Parc de Vallparadís.

L’actuació a desenvolupar serà de gran entitat ja que, a part de refer tot l’habitatge que es troba en mal estat de conservació, creixerem una planta sencera.

REFORMA D'UN HABITATGE UNIFAMILIAR AL BARRI DE SANT PERE

La peculiaritat amb la que ens hem trobat amb aquest projecte és que la propietat ens va manifestar la seva inquietud vers el feng shui i la geobiologia, demanant-nos que ho tinguéssim en compte de cara a fer la proposta. Així doncs, una de les condicions de la proposta era fer una distribució que evités les geopaties, és a dir, l’excés de radiació de camps electromagnètics d’origen natural (provinents del subsòl i/o de l’entorn) que pot rebre una persona durant un cert període d’exposició. Una altra condició era fer una proposta que encaixés amb els paràmetres de l’ortodòxia del Feng Shui.

Després de realitzar un estudi amb experts en la matèria, se’ns van definir uns paràmetres per tal d’evitar els tres tipus de geopaties: corrents d’aigua subterrània (en vermell), xarxa de Hartmann (blau, orientada Nord-Sud i Est-Oest) i xarxa de Curry (orientada NE-SO i NO-SE). Els espais que queden dins aquesta quadrícula grafiada sobre el plànol són les determinades zones neutres sense perturbacions, el lloc ideal per a situar-hi els llits o espais de treball.

REFORMA D'UN HABITATGE UNIFAMILIAR AL BARRI DE SANT PERE

Aquestes determinacions sumades a les pautes del ‘Feng Shui’ han condicionat la distribució de l’habitatge, per exemple, a l’hora de situar l’escala, els banys o com orientar els mobles de la sala d’estar i els dormitoris.

Finalment us ensenyem la proposta, que respòn a les necessitats d’un programa d’habitatge unifamiliar de 257 m2 amb tres dormitoris i que gaudeix d’un gran pati central que permet una gran entrada de llum en una parcel·la de gran fondària edificada.

El jardí es planteja esglaonadament en diferents terrasses, que recullen una piscina privativa i en el darrer nivell allotgen un garatge de 27 m2, per tal de combinar la maxima privacitat amb el gaudi del contacte amb el Parc de Vallparadís.

REFORMA D'UN HABITATGE UNIFAMILIAR AL BARRI DE SANT PERE

Esperem les vostres opinions.