A Duran Arquitectes entenem l’arquitectura com un ofici. Un ofici al servei les persones, que té la voluntat d’endreçar l’espai i construir volums. Una visió molt humanista d’aquesta disciplina que és ciència i art, a la vegada.

Artesans com som del nostre ofici, hem après la tècnica i hem begut de l’experiència dels nostres predecessors. Dels millors. Així és el nostre estudi, un despatx de dues generacions que acumula el prestigi i l’experiència d’en Cesc Duran, en una primera fase, d’expansió i consolidació i, ara, de la mà de Pau Duran, el seu fill, i els socis Jordi Comas i Marc Barjola.

Som un despatx jove, amb referents que són puntals, que segueix combinant l’esperit del Cesc de les obres colossals, com el complex hospitalari de la Mútua al centre de Terrassa o la reconversió de nuclis antics en illes de vianants, però també els projectes d’arquitectura entesos com si fossin orfebreria: cases d’autor per a famílies que les han volgut a mida seva.

 

A casa nostra sempre hem fet de la multi disciplina i la versatilitat dels projectes una oportunitat per aprendre. Per cooperar i col·laborar amb els millors arquitectes, aparelladors i enginyers perquè el resultat sigui sempre la suma de talent.

Perquè cada projecte és un repte. Perquè cada vegada que esbossem les línies mestres d’una nova casa sabem que edifiquem el somni d’uns altres. No és per al nostre lluïment que ens bolquem en els projectes amb l’entusiasme de qui estima la seva feina, és per construir les il·lusions que ens encomanen.

Cada client és un món i cada projecte és diferent. La nostra responsabilitat és fer plausibles les obres, aportar solucions per a l’eficiència energètica, la durabilitat i l’envelliment digne de les construccions, les normatives i l’urbanisme.

Però no ens oblidem mai de la nostra vocació. Compartim criteris estètics i l’afany per dominar la llum amb els escultors, amb els fotògrafs, amb els artistes. Fem coses perquè hi siguin, per ser boniques, perquè perdurin, perquè siguin funcionals i responguin a les inquietuds i requeriments de les persones o les institucions que ens les demanen.

Hem triat el nostre ofici per construir. I ens apassiona dibuixar paisatges i embellir els carrers de les ciutats.