RESIDÈNCIA VAPOR GRAN │ TERRASSA

Si no és fàcil canviar l’ús pel qual va estar destinat aquest antic hotel, ho és menys encara quan qui signa l’edifici és un arquitecte de prestigi internacional com Juli Capella. L’any 2005, Terrassa va tancar la reforma nord del cèntric Vapor Gran amb la construcció de l’Hotel Terrassa. Tanmateix, la crisi econòmica  va fer inviable la perdurabilitat d’aquesta oferta hotelera i l’hotel va tancar les portes.

El nou propietari de l’immoble, Mútua Terrassa decideix traslladar-hi la seva residència per a gent gran,  aprofitant l’immens valor de trobar-se dins la gran illa de vianants del centre de la ciutat.

El repte principal: refer íntegrament les set plantes de l’edifici. Cada planta substitueix les dotze habitacions originals per deu cambres, dues de les quals estan adaptades per a persones amb necessitats de suport o dificultats en la mobilitat. A més a més, cada planta disposa de zones comunes on els usuaris gaudeixen de petits menjadors i àrees de descans.  La planta superior s’equipa amb 9 habitacions individuals, àmplies i amb vistes privilegiades.

El canvi d’usos contempla també la transformació de les plantes inferiors, pensades per a menjadors de grup i sales de reunions, per sales de rehabilitació i zones d’estar.