MÚTUA DE TERRASSA │TERRASSA

L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa és un gran recinte enmig del centre històric de la ciutat, que ha anat reformant i fent créixer les seves instal·lacions a partir d’adquisicions d’edificis contigus, immiscits en la pròpia trama  urbana de carrers estrets i cases angleses, i actuacions d’alta envergadura tècnica per donar resposta a dues problemàtiques contínues: situació de proximitat al Parc de Vallparadís, que transcorre al llarg del Torrent Mitger, i l’estretor de les vies que envolten l’hospital.

Per metres quadrats i per pressupost, és una de les operacions més complexes de Duran Arquitectes, projectades en diferents fases. Al llarg dels últims 20 anys, hem estat els tècnics constructius de referència del grup Mútua de Terrassa.  Des de la restauració i ampliació amb un volum annex de la façana de l’edifici central, i ampliació de totes les plantes, com la restauració de l’hospital antic, on es va coronar una planta de més, es va construir un pont volant, que sobrevola el carrer Sant Antoni, i es va construir dues plantes subterrànies,  tota l’obra ja requerit un estudi exigent i precís de càlcul d’estructures, fet en col·laboració de Bis Arquitectes.

L’adquisició d’edificis pròxims, com l’antiga nau Guardiola, els casals del carrer Castell o la Casa Barragan, han permès ubicar serveis de Mútua, com Consultes Externes o el Centre Sociosanitari Vallparadís. Una de les principals obres d’enginyeria ha estat connectar el cos central amb aquests  serveis a través d’un túnel subterrani amb dos nivells de circulació que facilita el pas intern de serveis mèdics per sota de cases particulars.

La propera gran intervenció són les Noves Consultes Externes,  ubicades sobre l’actual Estació de FGC d’Universitat -Vallparadís, que suposarà un increment de superfície de 14.000m2, i es connectaran amb una galeria vidriada per sota del pont de Vallparadís amb el també nou edifici d’Urgències, que s’obrirà en gran balconada volada per damunt del Parc. Les obres es van iniciar el 2015 finalitzaran el 2017.

Plànol adjunt 1 

Plànol adjunt 2