LLAVANERES │ SANT ANDREU DE LLAVANERES

Promoció per a Solvia que havia de resoldre, en un terreny lleugerament inclinat i estret, la construcció de 13 cases semi adossades amb l’objectiu d’oxigenar l’espai. Les exigències de cenyir-se a un pressupost més ajustat del que s’havia fixat en la fase de disseny del projecte, obligaven a replantejaments arquitectònics com, per exemple, suplir la construcció d’un aparcament subterrani.

L’aposta per donar resposta a aquesta prerrogativa de la promoció va situar l’aparcament de cotxes en un carreró interior i el descavalcament de les plantes de cada casa perquè hi fessin aflorar un porxo, on desar els cotxes. D’aquesta manera, les porxades a la façana nord permeten un pas interior on la comunicació entre els veïns és possible i salvaguarda un espai d’ús comunitari per a un públic molt familiar. Davant de cada casa, s’hi preserva un jardí privat.

El pressupost per a l’execució d’aquesta obra comunitària va ser de 3.500.000€.