Hem iniciat les obres d’una nova infraestructura al Parc de Vallparadís de Terrassa. Adossada a la façana de l’edifici de la nova estació de FGC Vallparadís (estació que s’innaugura el proper 28 de juliol), aquesta infraestructura té per objectiu funcionar com a ròtula de connexió entre el Parc de Vallparadís, l’Estació, l’edifici sanitari i d’aparcament que ocuparà les plantes superiors, i la ciutat.

El projecte és principalment una estructura metàl·lica que contindrà un sistema d’escales, manuals i mecàniques, que connectaran les diferents plantes del conjunt, que tot queda per sota del nivell del carrer. Actualment estem redactant el project d’adequació interior de l’edifici d’ús sanitari.

La nova infraestructura pretén millorar les comunicacions verticals en aquest important “punt” de la ciutat on hi conflueixen el Parc, la nova Estació de FGC i la trama de carrers de la ciutat (amb l’avinguda Jacquard com a important eix vertebrador de la mobilitat de la ciutat).

Començant en la planta soterrani 4 (cota de parc i d’entrada i sortida a la nova estació), les escales permetran accedir a la plaça dels Drets Humans passant per les plantes soterrani 3, soterrani 2, soterrani 1, i baixa de l’edifici de l’estació.

esquema-nucli

Per tal de generar el mínim impacte en l’edifici existent al qual s’adossa aquesta nova infraestructura, es proposa desmuntar la façana actual de l’edifici al parc, -composta per una estructura metàl·lica i panells de religa- i aprofitar-la com a façana del nou conjunt.

A dia d’avui ja hem iniciat els enderrocs i moviments de terres. Us en seguirem informant!

I si voleu fer un seguiment més intensiu d’aquesta i totes les obres que tenim entre mans, podeu fer una visita al nostre instagram @duranarquitectes.