Pels que sou de Terrassa ja haureu vist que tota la zona de la Mútua s’hi estan fent, des del mes d’agost, obres. Unes obres que està previst que s’allarguin entre 9 i 10 mesos. És a dir, acabem de començar però avancem a molt bon ritme. Pels que no conegueu la ciutat, la zona de la Mútua és un espai molt concorregut per tots els terrassencs. És una via d’entrada al centre de la ciutat i és la zona on hi viu el Parc de Vallparadís. Un autèntic pulmó verd de la ciutat.

Per què us feu una idea, les obres que estem portant a terme serviran per millorar el servei d’urgències. Més espai, més superfície i més metres quadrats amb l’objectiu de millorar el servei assistencial de les persones que ho necessitin. En total, dels més de 1.800 metres quadrats actuals, s’hi sumaran 472,30 metres quadrats més. Es un projecte que s’està portant a terme per fases. La primera fase és el reforç del túnel existent sota el carrer Castell i reforç per sobre. La segona, comportarà l’excavació i formació del nou edifici i la tercera i última serà la reurbanització i acabament de l’edicle o nucli de connexió.

Sens dubte es tracta d’un projecte apassionant en el qual ens trobem amb dos problemes que tot l’equip de Duran Arquitectes ens els prenem com a reptes. El primer és el fet de connectar el nou edifici amb l’antic sense parar l’activitat. El segon, la realització de reforços estructurals d’un edifici sota rasant sense parar el funcionament ni de l’hospital ni del carrer Castell. La nostra idea és treballar sense fer soroll i molestar el menys possible. 😉

En definitiva, un cop acabat el projecte, les millores les notaran principalment els usuaris d’urgències i els vianants de tota la zona al voltant del carrer Castell. L’autèntica protagonista serà una plataforma a la coberta del nou edifici que servirà de plaça connectada amb el carrer Castell i que a la vegada tindrà la funció de mirador del Parc de Vallparadís. D’aquesta manera, el carrer Castell es convertirà en un carrer de plataforma única on el vianant tindrà prioritat per sobre dels cotxes i on la restricció de cotxes serà molt més clara que l’actual.