Avui us ensenyem les primeríssimes idees d’un nou projecte que engeguem amb moltes ganes.

Es tracta de la reforma d’un habitatge entre mitgeres situat en una parcel·la de proporcions allargades, una tipologia comuna del municipi de Terrassa. Actualment, en planta baixa hi ha un habitatge, amb un garatge al carrer d’accés -en una cota semisoterrada- i un pati d’illa al fons de la parcel·la. Des de la planta primera, actualment en desús, es pot apreciar la geometria de la coberta inclinada a dues aigües. imatge2imatge3imatge1

imatge4La reforma consistirà en ubicar-hi una primera residència per a una família jove. La proposta encara s’està gestant, però ja us en podem ensenyar algun tastet. El programa és l’habitual per a un habitatge d’aquestes característiques, en aquest cas amb tres dormitoris. En planta baixa hi situem la zona de dia, entesa com un sol espai que fins i tot incorpora l’escala i que s’obre al gran jardí de planta baixa. També hi haurà un bany de cortesia i una sala de jocs/estudi. En planta primera, el programa es completa amb els tres dormitoris, dos banys i un estudi incorporat a l’escala, amb una gran zona d’emmagatzematge lineal per a situar-hi, entre d’altres elements, el safareig.

ESTAT ACTUAL

A01-ESTAT-ACTUAL-PLANTES

 

PROPOSTAA07-PROPOSTA-5

Una de les premises de treball més important en aquesta proposta ha estat aconseguir llum natural a totes les estances, tot un repte degut a les proporcions allargades de la parcel·la, a la poca amplada d’aquesta i a les alçades dels edifici veïns. És per això que l’escala de l’habitatge es converteix en una gran lluerna que permetrà l’entrada de llum des de la coberta fins a totes les plantes. Igualment, la configuració dels espais oberts afavorirà la percepció d’amplitud, la penetració de la llum natural i la comunicació fluïda en tot l’habitatge.

Esperem donar-vos més notícies ben aviat!