Generalment us donem a conèixer els projectes que ens sembla que més interès tenen per als que ens seguiu a través del bloc i les xarxes socials, centrant-nos en el disseny d’habitatges, dotacions públiques i privades d’equipaments i espais urbans.

La nostra activitat comprèn també molts altres projectes dels que no ens fem ressò, i avui ens ha vingut de gust mostrar-vos-en un exemple.

Fa uns mesos va haver-hi un terrible sinistre a Sabadell. Degut a una tempesta de pluja i vent, bona part de les cobertes metàl·liques de 4 blocs d’habitatges, situats a la Ronda Santa Maria, van “sortir volant” literalment. 50 habitatges van resultar afectats, alguns de molta gravetat, degut a l’entrada d’aigua del dia del succés i els immediatament posteriors. Vegeu el ressò que se’n van fer alguns mitjans de la premsa comarcal.

IMG-20131118-WA0010 2013-11-16 14.44.32

 

2013-11-16 14.43.35
Els veïns de les comunitats afectades, es van posar en contacte amb nosaltres i vam emprendre un camí que tot just ara arriba al final (o gairebé) del procés.

En pocs dies, vam enllestir el projecte i després de presentar-lo als veïns, vam redactar un plec de clàusules i vam organitzar un concurs restringit per a aconseguir un contractista. Entre les 7 ofertes sol·licitades, els veïns van decidir adjudicar el contracte a l’empresa que va fer l’oferta més avantatjosa, econòmicament parlant.

Els treballs es van efectuar durant el mes de gener i es van executar en el termini previst i per un cost inferior a l’adjudicat. Van consistir en reconstruïr les cobertes destruïdes i reforçar l’estructura de les zones en que el temporal no les havia arrencat (però estaven construïdes amb la mateixa solució constructiva) amb un sistema de cables tensors que treballessin a tracció contra l’acció de la força del vent.

2014:01:15 126

IMG_6736IMG_6740IMG_6264IMG_6260

Aquesta setmana hem finalitzat la feina que vam iniciar posteriorment, l’assessorament i el treball conjunt amb els advocats que representen a les comunitats en el seu litigi amb el promotor i el constructor de les obres. Hem redactat tots els dictàmens pericials i valoracions necessàries per a que els juristes, puguin afrontar amb les màximes garanties el procés judicial que ara s’inicia.

Les comunitats han quedat plenament satisfetes i nosaltres també, com ho estem sempre que, deixant de banda els aspectes més creatius de la nostra tasca, donem servei com a tècnics col·laborant amb altres professionals per a desenvolupar aquesta mena de tasques.